2011. június 2., csütörtök

Gyermekkorom hintája

Megtaláltam gyermekkorom hintáját a padláson. Nemhiába keresgélek. Mert kell egy hely, ahol emlékeket keresünk. Nagyon szerettem hintázni. Ma már csak hintaágyon hintázom.

Ez a hinta láncon lógg, de még így is úgy van megcsinálva, hogyha nem használtuk, akkor egyszerűen le lett akasztva a láncca, és bevittük árnyékos helyre, nehogy megázzon. Mikor megtaláltam jó poros és rozsdás volt, kicsit befestettem. Ja, és az unokáim nem ezen hintáznak.




Most egy kedves kis emléket hozok le a padlásról. A hintáról jut eszembe, a gyermeknap, amit majálissal ünnepeltünk.

Minden évben eljön ez a nap. A nemzetközi gyermeknap. A gyermekek is várják, mert ilyenkor róluk szól minden. Az idő is kedvez, a szabadtéri programoknak.

Emlékszem, mikor kisiskolás voltam, nagyon vártuk ezt a napot. Nem volt tanítás, hanem a futballpályára mentünk gyermeknapot ünnepelni. Ez volt a "Majális". A készülődés már előtte való nap elkezdődött. Mégpedig úgy, hogy megbeszéltük, mindenki hoz 3-4 szem krumplit, 1 db vöröshagymát.

Otthon az volt a dolgunk, hogy ezt elkészítettük, tettünk még a táskába kistálat, kanalat és pokrócot. Alig vártuk, hogy reggel legyen.

A pályán leterítettük a pokrócot, oda mentünk pihenni, amikor elfáradtunk. A tanító nénik vezetésével mindenféle vetélkedőkön, versenyeken vettünk részt.

Közben a szülői munkaközösségből néhány anyuka segített megfőzni a gulyást. Nagy vasfazékba, fával tüzelve úgy, ahogy illik. Mi pedig fogtuk a kistálat, amit vittünk és sorba álltunk az ebédért a katlannál. Volt olyan nagy szedő kanaluk, hogy mindenkinek egy kanállal adtak, és tele lett a tálunk. Éhesek voltunk és jóízűen elfogyasztottuk az ebédet. Kicsit forró volt, de azért elfogyott.

Málnát is kaptunk utána, mindenki egy üveggel.

Hogy mi az a málna? Az az üdítő, amit mi málnának hívtunk.

Volt narancsos málna, citromos málna,
epres málna és málnás málna. :-) Van aki még ma is málnát iszik, és nem üdítőt.








Ez itt a málnás üveg.


A gyermekeim ilyen fahintán hintáztak.



         Az unokáim pedig, ilyen műanyag hintán hintáztak.




Hintázzunk egy kicsit mi is!


Bátran oszd meg velünk, ha neked is van a Padláson emléked a hintáról vagy a gyermeknapról.
A megjegyzéseknél elküldheted!

Tetszik